Pizzakväll med Dr. Oetker!

Vi köpte en av varje av alla de olika pizzorna och delade samtliga i fem bitar, så att vi alla fem skulle kunna prova på alla de olika smakerna. Det blev väldigt intressant att jämföra de olika pizzorna sida vid sida, och man fick ett annat perspektiv på smakerna än man vanligtvis får när man bara äter en enda hel pizza själv. Vi var, ganska förvånande faktiskt, väldigt överens om våra åsikter angående alla de olika pizzorna. Vi bestämde oss för att alla får skriva varsitt omdöme om en av pizzorna här på bloggen, och den pizzan jag fick skriva om blev Spenacchi.

 

Spenacchi är, tillsammans med Mozzarella, den pizza som blev mest uppskattad under kvällen. Ingen av oss hade ätit en pizza med spenat på innan, och den tog våra smaklökar till oanade höjder. Pizzan står verkligen ut från mängden, på ett bra sätt. Spenaten har väldigt god smak och dessutom helt rätt konsistens. Bottnen är härligt spröd och knaprig, och den känns verkligen som en äkta stenugnsbakad pizza då fyllningen inte alls har den den där typiskt anonyma smaken som fryspizzor vanligtvis brukar ha.

 

På minussidan så är vi alla överens om att pizzorna gärna hade fått vara lite större, då ingen av oss kunde säga att vi blev helt mätta efteråt. Men har man detta i åtanke så tycker vi ändå att pizzorna är prisvärda; speciellt de ovan nämnda Spenacchi och Mozzarella, som verkligen sticker ut från mängden fryspizzor med sina riktigt goda och annorlunda smaker samt spröd botten och bra konsistens.

 

Det blev en riktigt trevlig pizzakväll och vi tyckte allihopa att det var riktigt roligt att få testa de fem olika pizzorna. Vi ger alltså tummen upp för Dr. Oetker's Pizza Tradizionale samt tackar Dr. Oetker och Smartson som gav oss detta uppdrag!