Pizzaparty

Med varma pizzor och kall öl blev det en mycket trevlig och skrattrik kväll, minnesvärd för lång tid framöver! Det var spännande att testa så många olika smaker på pizzor samtidigt, ett tillfälles som inte så ofta ges annars då man håller sig till normala favoritsmaken. I testteamet var vi ganska eniga om smakresultaten med Speciale på bottenplacering då den bara smakade salt och mjöl men till pizzans försvar måste tilläggas att den säkert är barnvänlig. Toppenplaceringen togs klart av Spinaccin och Diavolon, båda smakrika, fina och krämiga pizzor som man inte tröttnade på. Spinaccin var eventuellt lite för grön, köper man pizza gör man det inte för att äta hälsosamt så på med lite mera ost! :-)  

Pizzaparty

Familjen samlades ikväll runt middagsbordet med pizzorna Speziale, Mozarella, Spinacci och Diavola.

Alla gillade pizzornas botten, som var frasigare och sprödare än hos någon annan butikspizza vi provat. Den pizza som fick bäst betyg var Diavola, den fick högsta poäng av alla.

Vi hade en person i gruppen som inte äter krov/salami, denna person fick nöja sig med Spinacci-pizzan - vilken inte var så populär. En tips till Dr. Oetker kan vara att kanska utöka sortimentet med pizzor utan salami eller annan korv. Den pizza som denna person var mest intresserad av var Prosciutto, som inte fanns i butikens sortiment.

De två pizzor som fick sämst betyg var Mozarella och Spinacci som inte hade så mycket smak och inte gav någon speciell mättnadskänsla.

Överlag tyckte vi att alla pizzorna var goda och relativt prisvärda.

Pizzakväll med Dr. Oetker!

Vi köpte en av varje av alla de olika pizzorna och delade samtliga i fem bitar, så att vi alla fem skulle kunna prova på alla de olika smakerna. Det blev väldigt intressant att jämföra de olika pizzorna sida vid sida, och man fick ett annat perspektiv på smakerna än man vanligtvis får när man bara äter en enda hel pizza själv. Vi var, ganska förvånande faktiskt, väldigt överens om våra åsikter angående alla de olika pizzorna. Vi bestämde oss för att alla får skriva varsitt omdöme om en av pizzorna här på bloggen, och den pizzan jag fick skriva om blev Spenacchi.

 

Spenacchi är, tillsammans med Mozzarella, den pizza som blev mest uppskattad under kvällen. Ingen av oss hade ätit en pizza med spenat på innan, och den tog våra smaklökar till oanade höjder. Pizzan står verkligen ut från mängden, på ett bra sätt. Spenaten har väldigt god smak och dessutom helt rätt konsistens. Bottnen är härligt spröd och knaprig, och den känns verkligen som en äkta stenugnsbakad pizza då fyllningen inte alls har den den där typiskt anonyma smaken som fryspizzor vanligtvis brukar ha.

 

På minussidan så är vi alla överens om att pizzorna gärna hade fått vara lite större, då ingen av oss kunde säga att vi blev helt mätta efteråt. Men har man detta i åtanke så tycker vi ändå att pizzorna är prisvärda; speciellt de ovan nämnda Spenacchi och Mozzarella, som verkligen sticker ut från mängden fryspizzor med sina riktigt goda och annorlunda smaker samt spröd botten och bra konsistens.

 

Det blev en riktigt trevlig pizzakväll och vi tyckte allihopa att det var riktigt roligt att få testa de fem olika pizzorna. Vi ger alltså tummen upp för Dr. Oetker's Pizza Tradizionale samt tackar Dr. Oetker och Smartson som gav oss detta uppdrag!

Pizzakväll med familj och släkt

Igår var det pizzakväll med storp P!! Vi åt som det inte fanns någon morgondag! Vilka otroligt goda pizzor!! Speciale var bäst och fick betyg 5 av 5 möjliga!! Mozzarellan var ockås god och även svamp och skinka! Alla tyckte om pizzorna, gammal som ung! Kommer vi absolut att köpa igen!!

Pizzakväll

Vi hade en mysig pizzakväll igår när vi testade alla pizzorna! Speciale var min favorit, gillade spenaten minst! Stort + att det gick att ta bort svampen då jag inte gillar det alls!! Bästa pizzabottnen eveer!!

Pizza po lannet

Hela släkten samlades för att testa pizza!

vi testade:

prosciutto

speciale,

mozarella,

spinaci.

vi var nog överrens om att speciale var bäst, en som inte gillade ostsmaken på denna. Minst kolhydrater o mest proteiner på specialen.

spenaten var rälig. När vi tittade på innehållsförteckningen så blir man lite förundrad över hur mycket konstigheter de innehåller. Annars var uppfattningen att det var frasig och god botten. Inte så mättande för storätaren. 

Vilken kväll!!

Vi hade en mysig kväll igår där vi samlats och skulle smaka pizzorna! Spenaten var minst god och favoriten var speciale! Alla fick smaka en bit av varje pizza dp vi bestämt att välja olika! Kommer absolut att köpa igen!

Speciale blev favoriten

Nu har vi haft vårt pizzatest!! Den med spenat var för smaklös. Den med skinka/champinjoner tyckte barnen om men favoriten blev Speliale! Mycket god och sprött fint bröd! Kommer att bli fler gånger var vi helt överens om!! Tack för vi fick vara med och testa! Det blev en mysig kväll med många skratt!!

Tre generationer testar pizza i fredagsmys-anda

Detta är vårt samlade omdöme:

SPECIALE

- God fyllig smak
- Sprött bröd

Betyg: 3,4/5

 

SPINACI 

- Smaklös
- För lite spenatsmak

Betyg: 2,3/5

 

MOZZARELLA 

- Fräscha smaker
- Gott med peston
- Min f
avorit!

Betyg: 3,6/5

 

DIAVOLA 

- För stark
- Pizzan blev för syrlig med så mycket pepperoni

Betyg: 2,4/5

 

PROSCIUTTO-FUNGHI

- Aningen för mycket tomatsmak
- Bra "standardpizza"

Betyg: 3/5

 

Sammanfattningsvis tyckte vi mycket om att pizzorna verkligen kändes stenugnsbakade med sin spröda botten. Många av pizzorna kändes fräschare än "fryspizzor" vi tidigare smakat. Kul med flera vegetaiska alternativ.

Ganska eniga i bedömningen

Vi var 8 glada studenter som träffades för pizzaprovning. Vi var överens om att dessa pizzor går inom kategorin "tjockbottnad pizza" som var mycket mättande. Priset låg runt 30kr st men vi tycker de borde ha samma pris som de tunnare "ristorante" pizzorna. Vi hade 4 smaker tillgängliga och de minst populära var speciale och prosciutto-funghi då de var ganska smaklösa. Diavola hade mest smak i sig och mozzarellan var härligt ostig med små fina tomater på. Själv tycker jag att diavola hade behövt lite mer ost på sig och den hade då varit perfekt!

pizza

Vi hade vårt pizza-party igår kväll och smakade diavola och spinaci. Diavola tyckte alla var mycket god. Stark och fin smak. När det gällde spinaci gick åsikterna däremot isär. jag tyckte den var OK eftersom jag gillar spenat men vissa avskyr spenat i alla former och uppskattade därför inte smaken på denna pizza

Pizza-test

Vi hade vårt pizza-party igår kväll och smakade diavola och spinaci. Diavola tyckte alla var mycket god. Stark och fin smak. När det gällde spinaci gick åsikterna däremot isär. jag tyckte den var OK eftersom jag gillar spenat men vissa avskyr spenat i alla former och uppskattade därför inte smaken på denna pizza

Mozzarella

Väldigt god pizza! Mozzarellapizzan hade väldigt god pesto. Vi på pizzapartyt hade gärna önskat mer smak av mozzarella och vissa av oss hade även gärna sett mer tomat på pizzan. Bottnet var superbra.

Fyra smaker av Pizza

Fem livsmedelsstudenter tog sin ann fyra olika pizzor från Dr. Oetker, och det här är min utvärdering av pizzorna. 

Pizza no. 1: Mozzarella ___________________________________Betyg: 3/5

"Wow, mumsig!" var första reaktionen. Nu var pizzan visserliggen först ut och vi var något hungriga. När jag började fundera på sensoriken medan jag sakta tuggade på pizzan kom jag fram till ett par saker. Saltsmaken tog över för mycket, bottnen var krispig och god men dock för tjock, ett plus för riktiga körbärstomater  samt den välsmakande peston, och att pizzan gick att äta direkt med handen utan att kladda.

Pizza no. 2: Diavola _____________________________________Betyg: 4/5

Då kom vi till pizzan vi alla hade väntat på, Diavolan. Diavolan var spicy och ett sting vassare i smaken än Mozzarellan. Kvaliteten på salami och pepperoni är nog ingenting för en vanligen vegeterian att avgöra, så jag fattar mig kort på den biten - den var ätbar. Eftersom Diavolan innehöll mer protein p g a salamin var det också den här pizzan som kändes mest mättande.  Bottnens tjocklek upplevdes som tunnare på grund av des topping.

Pizza no. 3: Spinaci  ______________________________________ Betyg: 4,8/5

"Oj, överraskande gott med spenat på pizza!" Löd allas munnar. Spinaci hade möjligen en lite för distinkt smak av vitlök, men den mjuka spenatsmaken neutraliserade. Oftast brukar spenatpizzor bli lite klena och vattniga, i alla fall när jag försöker göra dem själv, men Spinaci har lyckats göra sig som en mycket bra och god fryspizza. Lagom mycket ost för krämighet. Spinaci bör ätas varm, då spenatsmaken blev något tråkig när den sista biten hunnit kallna. 

Pizza no. 4: Speciale ______________________________________ Betyg: 1/5

Speciale, speciale.. Ja, den var lika speciell som namnet - fast inte på ett bra sätt. Pizzan upplevdes som degig, lite för lite svamp och skinkan och salamin var tyvärr inte en smaksensation. 

Slutsats med efterord
Det var intressant att pizzan som upplevdes som mest salt (Mozzarella) faktiskt innehöll mindre salt än de andra pizzorna. Jämförelsevis med andra fryspizzor jag har ätit, vilket inte är många, så överraskade Dr. Oetkers pizzor mig positivt. Alla pizzor var mindre flottiga än "vanliga" pizzor man kan köpa, ätbar direkt från hand (!), pizzorna hade en lagom storlek för en kvinna på 60 kg, och pålägget var traditionellt snålt som övriga italienska pizzor - inget konstigt.

Några förändringar skulle såklart kunna göras för att förbättra matupplevelsen för dessa pizzor. 1. Byt ut Gouda ost mot en mer välsmakade ost. 2. Minska salthalten 3. Tillsätt mer topping på Mozzarellan eller gör bottnen tunnare 4. Byt ut Speciales topping mot någon annan som är god (alt. förbättra smakerna)

Mer information om var köttet kommer ifrån vore också ett plus för intresserade konsumenter!

 28-32 kr för en Dr. Oetker pizza känns OK! Om någon tycker det är dyrt kan de tänka på att det är värt lika mycket som en värdelös Trisslott.

Prova pizzor

Pizzadegen var krispig och god, Mycket godare än den traditionella inte lika sladdriga. 

  1. Specialen var smakrik och lagom i mängd pålägg. 4
  2. Mozarella var riktigt god med peston på. 4
  3. Dravola var lite smaklös men bra för vegetarianer, 2
  4. Prosciotto/svamp var ganska god, lite mesig i smaken 3
  5. Spinaci  var för lite smak men fin färg med spenat 2

Jag önskar att ni sätter mer smak på dom vegetariska pizzorna så att man känner tydliga smaker. Annars var pizzorna i stort jättegoda med det krispiga brödet och pålägget.

Tack för att jag fick prova.

Britt Marie Elthammar

Mozzarella

Detta var en mycket god pizza, men jag tycker ändå att det skulle ha varit mera fyllning - mera mozzarellaost och tomatsås och pizzans botten kunde ha varit lite tunnare. Pizzan kunde också ha varit lite billigare. Men mätt blev jag i alla fall. Det var trevligt att få veta om att dessa pizzor finns och nästa gång kanske jag prövar en annan sort. Ett trevligt pizza-party hade vi verkligen.

Prosciutto-Funghi

Jag tycker att pizzan var mycket god, speciellt pizzans frasiga botten och jag blev mätt och belåten. Jag tycker dock att skinkan borde ha varit strimlad, stället för att vara i stora skivor. Den här pizzan är lite annorlunda mot andra frysta pizzor, lite lyxigare liksom. Priset skulle gärna få vara lite lägre, men jag kommer att köpa den igen och jag kommer nog att pröva någon av de andra smakerna också.

Pizza från Dr Oetker!

Kvällen blev succé med Pizza från Dr Oetker! Tyvärr blev det bara jag men det var fantastiskt gott ändå. Jag valde Speciale som var en riktig höjdare! Det är inte köppizza men det är ändå helt okej för att vara en fryspizza. Dofterna av svamp och salami spreds som en löpeld genom lägenheten och degen blev mycket frasig och fin.

Tack för det!

Mozzarella

Jag blev glatt överraskad över denna pizza! Jag trodde faktiskt att jag skulle sakna att inte ha mer pålägg på pizzan, men den var mycket smakrik. Det som var extra speciellt med pizzan var att den hade en så otroligt frasig botten. Priset kunde kanske vara något lägre, men jag kommer ändå att köpa denna pizza igen, för jag blev både mätt och glad av att äta den!

inga wow-pizzor

Jag och mitt pizzagäng såg verkligen framemot en trevlig kväll med god pizza. Dessvärre började det hela inte så bra. Vi hade svårt att få ut några pizzor alls med kupongerna. Av 5 pizzor fick vi ut 3 som blev Mozarella, Spinache och Prosciutto-Funghi. Så jag bakade egen pizza som tillägg.


Det var ganska delade åsikter om vilken som var favoriten. En del tyckte pizzorna var salta men smaklösa. Men alla var ganska överens om att det var inga WOW pizzor. Våra egenbakade var mycket godare och mycket billigare. I nödfall skulle någon av oss köpa pizzorna men vi var rörande överens om att man lägger till dubbel så mycket pengar och köper en på närmaste pizzeria.
 

Pizzafest!

Dr Oetker visade sig vara en glad överraskning tyckte både jag och min man!

Vi provade Prosciutto-Fungi och Speciale-pizzan.  Båda tyckte vi hade frasig, krispig botten som var lagom tjock. Vi fick varsin favorit, min man gillade Speciale bäst, han tyckte om salamin. Det var lagom fyllning och god krydda, lite röksmak i den var det också. Han skulle dock hellre haft korven och fyllningen överhuvudtaget i strimlad form i stället för i hela skivor och större bitar.  Prosciutto-pizzan gillade jag bäst, jag tyckte den var väldigt bra kryddad och jag gillade att se vad det var på pizzan, vilket man gör om det är hela skinkskivor på den. Jag tyckte när jag la upp pizzan på plåten att det såg lite udda ut med hela skinkskivor, men den var bra visade det sig! Priset var också helt i vår smak, hälften av vad ortens pizzeria tar och pizzan var godare!  Vi tycker absolut att vi kan rekommendera båda pizzorna, vi kommer ofta köpa Dr Oetker än Pizzerians pizzor i framtiden!  Tyckte proppmätta pizzatestare från Örsundsbro